Instagram Aina Strand

mandag 4. november 2013

Delemne 5: Lage diagram i regneark


Denne uka fikk vi en innføring i bruk av regneark. Regneark er vel den delen av den digitale verden som jeg er helt blank på. Derfor var det kjekt å nå få inn litt med teskei.
Oppgaven vi fikk var å lage et diagram med data fra SSB. Vi skulle lage noe vi kunne ha bruk for i egne fag. Siden jeg ikke kunne komme på noe i farta jeg sånn umiddelbart kan få bruk for, laget jeg enkelt og greit en oversikt over aldersfordeling i Norges folketall.


Nå gjorde jeg denne oppgaven kun med tanke på øving i regneark. Men mens jeg holdt på kjente jeg at dette var tall det kunne vært interessant å jobbet videre med.. men det får bli ved en annen anledning..

Jeg var overrasket over hvor enkelt det var å lage diagram. Også muligheten til å velge forskjellige typer diagram var enkelt tilgjengelig. Slik kan man velge det diagrammet som viser den informasjonen du jobber med på den beste og mest oversiktlige måten. Diagrammer gjør tallmaterialer visuelle og enklere for elever å oppfatte. Min erfaring er at mange elever liker å jobbe med statistikk og spørreundersøkelser, og denne måten å presentere tallene på kan gjøre dette arbeidet enda mer spennende.

Regneark som verktøy for å lage forskjellige diagram syns jeg er en nyttig ressurs å kunne. Og jeg skulle ønske jeg oppdaget dette litt tidligere; vi hadde om statistikk i 6.klasse for noen uker siden, og da hadde jo dette vært knall å bruke! Neste gang!


Kilder:

Oppgaven hentet fra nettleksjon i DKL 101, Høgskulen i Volda:
Aaberge, Albertine: Rekneark 1. Publisert i Fronter november 2013

Tallmateriale i diagrammet hentet fra SSB 04.11.2013
http://www.ssb.no/befolkning/statistikker/folkemengde

Bjarnø, V., Giæver, T. H., Johannesen, M. og Øgrim, L. (2008): DidIKTikk. Digital kompetanse i praktisk undervisning. (2. utgave) Bergen, Fagbokforlaget.
1 kommentar:

  1. Hei Aina! Nok en strukturert og god oppgave til inspirasjon for mange.
    Vnh
    Tina K

    SvarSlett